dissabte, 31 d’octubre de 2015

Una bona ruta d'esplai: el Teularet - Barranc de Benacancil

El cap de setmana de tots els sants l'hem gaudit, la meua companya i jo, a les instalacions de El Teularet (centre ecoturista de CCOO PV a la Serra d'Énguera) gràcies a un premi obtingut en el concurs de fotografia del primer de maig de 2015 convocat per les Comissions Obreres.
"carrer ocupat" fotografia guanyadora del concurs 1r de Maig de 2015
Dissabte pel matí hem eixit a passetjar per fer la ruta curta de la proposta "El Teularet - Barranc de Benacancil".[Podeu consultar la ruta curta a la pàgina de la FEMECV: http://www.femecv.com/senderos/pr-cv-265]
Baixant per la pista cap al barranc

Aquesta ruta té una variant llarga de 15K, que ja vaig fer l'any passat per entrenar, i una proposta curta de 7K que és la que hem mamprés aquest matí. Hem començat en la direcció que marca el folletonet que al centre ecoturístic ens donen, les senyalitzacions són prou clares i solament hem hagut de rebutjar dues bifurcacions a l'esquerra, una cap a la font dels "Bujes" (que també es pot visitar i tornar després al camí) i una altra que inicia el camí de terra que porta fins a Navalón (una latra ruta per a un altre cap de setmana, potser).

Bifurcació cap a Navalón. Cap seguir cap avall a la dreta (la fletxa ens indica el bon camí)
El camí s'inicia a poc més d'un quilòmetre en direcció contrària a la que hem seguit amb el cotxe per arribar al centre. Ahi en una senyal de cediu el pas comença una pista de terra, cap a la dreta que cal seguir fins al fons del barranc deixant de banda les dues bifurcacions a l'esquerra assenyalades abans. Arribats al fons del barranc passem a prop de la casa de "La Tejedora" i només sobrepassar-la es veu una branca pintada de blanc al costat d'una olivera menuda i amb una pedra al peu que té una fletxa pintada (ben indicat, vaja).


Entrada a la sendera i sendera de tornada per fer la ruta curta
Així entrem en una sendera que ens porta a l'abric de la Coveta Fumà i ens retorna a l'altura de El Teularet.
Arribats de nou a la pista, girem a la dreta i en un tres i no res, de nou a casa.

La Cova Fumá
La vesprada queda a la nostra disposició per gaudir de la tranquil·litat i la bona acollida de la gent que ens acull en aquest indret "naturalment".
A l'Hostal de El Teularet, a descansar.
Podeu veure més fotos de la ruta i de la jornada a El Teularet, si punxeu AQUÍ.